Aktualita zveřejněna: 17. 2. 2022

Mše svatá s požehnáním poutníkům, kteří se vydají po poutní cestě Via Ludmila

Vážení přátelé, 

srdečně Vás zdravím a dovoluji si Vás informovat, že za necelé dva měsíce od dnešního dne bude sloužena mše svatá s požehnáním poutníkům, kteří se vydají po nově vznikající poutní cestě Via Ludmila po stopách našeho společného duchovního dědictví. Projekt této nové české a evropské poutní cesty se začal rodit v souvislosti s 1100. výročím mučednické smrti sv. Ludmily v roce 2021. 

Dovolujeme si Vás na tuto bohoslužbu srdečně pozvat a doufáme, že se budeme moci těšit z Vaší účasti. S ohledem na dnešní velmi nestálou dobu tak činíme s největším možným předstihem s tím, že oficiální pozvánku Vám zašleme v nejbližším možném termínu.        

Mše svatá je plánována na sobotu 2. dubna 2022 v 10:00 v kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého v Praze 2 na Karlově a osobně ji bude celebrovat J.Em. arcibiskup pražský Dominik kardinál Duka OP, který přijal nad celým projektem záštitu.

Bohoslužba připomene i další významnou osobnost evropských dějin – na 2. dubna připadá 1280. výročí narození císaře Karla Velikého v roce 742. Zároveň bude vzpomenuto 645. výročí vysvěcení karlovského chrámu v roce 1377, které se událo za účasti císaře a krále českého Karla IV. (I.) Významné bude také připomenutí 100. výročí úmrtí blahoslaveného císaře a českého krále Karla I. (III.), který zemřel 1. dubna 1922 ve vyhnanství na Madeiře. 

V úctě a s přáním všeho dobrého 

Jan DROCÁR

autor projektu Via Ludmila

mobil: 777 583 004

http://www.historickaslechta.cz/

https://rodro.cz/